Είμαι η Βασίλισσα και με Φωνάζουν Τέχνη - Έκθεση Τέχνης

Από: Μαρία Γεωργιάδου Published:16/09/2020ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ
Είμαι η Βασίλισσα και με φωνάζουν Τέχνη

Τι είναι τέχνη, τι δεν είναι; Ένα αναπάντητο ερώτημα που βασανίζει το ανθρώπινο πνεύμα σε βάθος αιώνων, θα γίνει και η αφορμή της επερχόμενης έκθεσης της MegArt Gallery, με τίτλο "I am the Queen and they call me Art".

Από τον 18ο αιώνα όταν αναδύεται η ιδέα των "καλών τεχνών" που υπηρετούν αποκλειστικά την απόδοση της έννοιας του ωραίου, μέχρι τον 19ο αιώνα, όπου η τέχνη άλλοτε φέρεται ως ένα αυτόνομο πεδίο που υπηρετεί αποκλειστικά τον εαυτό του ως αυτοσκοπός, "η τέχνη για την τέχνη", ενώ άλλοτε ως μέσο του Πνεύματος για να εκφράσει την έννοιά του• η τέχνη βρίσκεται στο επίκεντρο της πνευματικής αναζήτησης του ανθρώπου.

Πότε ως έκφραση αισθητικής, πότε ως ένας παραγωγός νοημάτων που αφορούν την ίδια την ύπαρξη, η τέχνη καταλαμβάνει τον χώρο και τον χρόνο. Άλλοι προσπαθούν να τη δαμάσουν και να τη χρησιμοποιήσουν ως μέσο διαμόρφωσης συνειδήσεων, άλλοι προβληματίζονται ως προς τη φύση της, άλλοι απλά την απολαμβάνουν, και άλλοι το ίδιο απλά τη δημιουργούν. Η τέχνη, ανάμεσα σε άλλα, είναι ζωή, ίσως να είναι η ουσία της ζωής, είναι ανέκαθεν παρούσα στα ανθρώπινα δρώμενα, στο ανθρώπινο πνεύμα, κατέχοντας μία ξεχωριστή δύναμη: σαν μία Βασίλισσα του χωροχρόνου, η τέχνη κινεί τα νήματα της ζωής, μπλέκεται μαζί τους, κάποτε προβληματίζεται και σκοντάφτει, κάποτε παίζει ανέμελα και γίνεται ζωή.

"Ο χρόνος βάζει τον καθένα στο μέρος που ανήκει: κάθε βασίλισσα στο παλάτι της, κάθε γελωτοποιό στο τσίρκο του και κάθε κατεργάρη στον πάγκο του."

Η MegArt Gallery σας προσκαλεί να δηλώσετε τη συμμετοχή σας με και να μοιραστείτε με τον κόσμο το αγαπημένο σας δημιούργημα, το αγαπημένο σας έργο τέχνης.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι: 23/09/2020

Τα επιλεγμένα έργα θα γίνουν δεκτά στις: 23-24-25 Σεπτεμβρίου

Διάρκεια έκθεσης: 30/09/2020 έως 14/10/2020

Επικοινωνία: megartgallery@gmail.com & 2111821187 / 6983441715 / 6972138064

Η βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιωθεί με μελοποιημένη ποίηση Χλόης Ν. Αμαράντου από τον συνθέτη Γιώργο Πολύζο, ο οποίος θα ερμηνεύσει τα τραγούδια συνοδεία κιθάρας.

Στις απαγγελίες η ηθοποιός Εύα Καμπίτση, καθώς και η ίδια η ποιήτρια Χλόη Ν. Αμαράντου.