Κηδεία Κώστα Βουτσά: Συγκλόνισαν οι επίκηδειοι - Τι δήλωσαν γνωστοί ηθοποιοί

Από: Αγγέλοβ Νικολάι Published:28/02/2020


Source:www.ethnos.gr

Σπαρακτικοί ήταν οι επικήδειοι που εκφώνησαν στην κηδεία του Κώστα Βουτσά, η κόρη του Νικόλ, η Μιμή Ντενίση, ο Άνθιμος Ανανιάδης αλλά και ο Νίκος Γαλανός

Πλήθος κόσμου, θαυμαστές, ηθοποιοί και η οικογένεια του Κώστα Βουτσά, τον αποχαιρέτησαν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών όπου έσπευσαν να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «αιώνιο έφηβο» του ελληνικού κινηματογράφου. Στην κηδεία του Κώστα Βουτσά βρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Ελένη Φιλίνη, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Νίκος Χατζηνικολάου και η Κρίστη Τσολακάκη, ο Βασίλης Θωμόπουλος, η Μαρία Σολωμού, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ο Λάκης Λαζόπουλος και πολλοί άλλοι.

Σπαρακτικοί ήταν οι επικήδειοι που εκφώνησαν στην κηδεία του Κώστα Βουτσά, η κόρη του Νικόλ, η Μιμή Ντενίση, ο Άνθιμος Ανανιάδης αλλά και ο Νίκος Γαλανός. Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: «Σε αποχαιρετά ολόκληρη η πόλη. Ολόκληρη η χώρα κι οι Έλληνες. Πάντοτε ως το τέλος νέος, χαρούμενος, χαμογελαστός, ετοιμόλογος. Αποχαιρετούμε την αιώνια εφηβεία σου. Αποχαιρετούμε τον Κώστα, τον Κωστάκη, τον Κλέαρχο. Όλους τους ρόλους σου... ».

Μετά την νεκρώσιμη ακολουθία, και τους επικήδειους που εκφωνήθηκαν, οι γυναίκες της ζωής του Κώστα Βουτσά, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο. Μαζί τους και πλήθος κόσμου που αγάπησε τον μεγάλο μας ηθοποιό.

Ο επικήδειος λόγος της Νικόλ, κόρης του Κώστα Βουτσά

Η Νικολέττα Βουτσά περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του μεγάλου ηθοποιού. Πώς ο Κώστας Βουτσάς έφυγε με την οικογένειά του «πάνω από το κεφάλι του επί δυο ώρες». Ήταν μια οικογενειακή γιορτή, είπε η Νικολέτα Βουτσά. Όπως ήθελε εκείνος. «Του τραγουδούσαμε, τον φιλούσαμε, του λέγαμε αστεία. Τον αφήσαμε να κοιμηθεί με ένα πρόσωπο γαλήνιο και πάρα πολύ χαρούμενο».